2019. január 28., hétfő

Könyves útvesztő - játék

A legújabb témázásunk során most játszani fogunk.

A játék lényege amúgy, hogy fejlesszük a fantáziánkat, hogy merjünk fejest ugrani az ismeretlenbe, meg hogy kicsit visszaemlékezzünk a kaland játék kockázat könyvekre. ( Én úgy imádtam őket! ) Szóval valami ilyesmi célból készült ez a játék, nem tudom, hogy működni fog-e, úgy terveztem, hogy működni fog, de ki tudja?

Nagyon izgulok!

Hajrá! Biztonsági övet bekapcsolni, és nézzük milyen sorvezetőt írtam anno nyáron a " könyves útvesztő" címén. ( Nem emlékszem mindenre. )


Zenka könyves útvesztője
( nem kell hozzá más, csak:
- egy könyv, amit szeretsz, amiben kipróbálnád magad
- papír, ceruza, - vagy monitor, ahol firkálhatsz
- egy dobókocka,
- egy pohár víz,
- a mobilod, hogy fényképezz
- fantázia és nyitottság)


Készen állsz???
Akkor most induljunk el! 


START

Oké, akkor elkezdem. Milyen kis lelkes volt az indító szöveg. :)

1.) Végy a kezedbe egy szimpatikus könyvet, amivel játszani kívánsz. Megvan?
IGEN/NEM
( a mezőn nem juthatsz tovább, ha nem az IGEN fület választottad)
Kemény...


2. ) Lapozz a 17. oldalra. Az első szereplő, aki megszólal, az leszel ebben a játékban TE!


Mszabu.

..............
Írd le a pontozott vonalra a nevedet.
Tudom, hogy nehéz, hagyok időt, hogy hozzászokj a gondolathoz. Ha nagyon kikészültél, ott a pohár víz, kortyolj bele.
Mutasd be egy mondattal, ki is vagy, ha mások nem ismernének.


 Fehér nő, aki egyedül vezet egy farmot Afrikában. Szeretem a kakukkos órámat, és mindig időben teázom.3. ) Dobj egyet a dobókockával. A kapott számot szorozd össze a szülinapoddal. Lapozz a kapott oldalszámhoz. Ez lesz a kezdő helyszíned, és szituációd.
Írd le, hol vagy, mi történik, mit csinálsz. Akár idézhetsz is a könyvből! (6 X 20= 120)
Jól érzed magad? Ha komfortosan érzed magad, oldalra teheted a könyvet. Most szerepet kap a fantázia!


Épp Kamau Morfeu-nak írok levelet. A hőség szinte elviselhetetlen, izzadság csorog a nyakamon. De nem mutatom, az előttem álló bennszülött szavaira figyelek. "A feleségem jól van" -, mondja, én pedig írni kezdek, miközben egy légy leszáll az írógép melletti hófehér lapra. Olyan szívesen lecsapnám! De csak az írógép kattog az ujjaim alatt kisebb megállásokkal, én pedig meggyőzően a kikuju férfire mosolygok, hogy ne ijedjen meg, csak folytassa. Az ablakból látok pár gazellát, ahogy lassan, megfontoltan vonulnak. Vizet keresnek, pedig vizet most nemigen találni sehol. Vágyódva pillantok a komódon felejtett pohárra...
4.) Tehát, bent vagy egy történetben, és egy menő szereplő vagy ( ha nem, akkor bocsi). Mostantól nem köt az olvasott regény. Írd át! Vagy maradj benne! Mindent lehet. A lényeg, hogy meglássuk, ki hová lyukad ki.
Tehát ott vagy a 3. pont szerinti szituban. Mit teszel? 
Odamegyek a komódhoz, és megiszom az utolsó csepp vizet is.
 
5. Valami gond akadt a rendszerben. Hirtelen megjelenik az ellenséged. Ki az, mi az? Hogy néz ki?
Egy női sámán, vörösre festett hajjal, mindenféle fura tetoválással. Valami varázsló lehet. Azt mondja, ellopom a kikujuk lelkét, ha leírom a nevüket egy lapra. ( Ez elég gáz, mert abból élek, hogy leveleket gépelek a kikujuknak... )Egy kígyó fejű bottal dobog, és torokhangon énekelni kezd. Megkapaszkodom az íróasztalomban. Ugye nem fog elátkozni, vagy ilyesmi?

6. Miközben az ellenséggel foglalkozol, üzenetet kapsz. Ki küldi azt? Mi áll benne?


Fuss én szerelmesem, és légy hasonló a vadkecskékhez, vagy a szarvasnak fiához, a drága füveknek hegyein! Ó jajj, ez azt jelenti, hogy Moszamba szerint el kellene húznom a csíkot? Vagy csak megint rossz helyre kézbesítették az egyik szerelmes levelét? Moszamba a helyi költő. Csillagos ég alatt írja a verseit, aztán eladja őket a bennszülött ifjaknak. 
  
7. Válaszolj az üzenetre! Beszélj meg egy találkozót. Hová mentek? Kivel találkozol?Moszamba, a sámán kiakadt, szeretnék futni, de nem tudok, gyere értem, itt várok rád. UI: az itt az irodát jelenti. UI2: Hozz vizet!

8. A találkozó jól/rosszul sikerül. 


Moszamba két perccel azután, hogy egy struccra bíztam a felfirkált üzenetet, miközben egy esernyővel eltakartam az irodám közepén lecövekelt gurgulázó sámánt, egyszer csak beugrott az ablakon anyaszült meztelenül. A sámán, gondolom, mert már látott ilyet, tovább énekelt, de most már nem engem bámult, hanem a megmentőmet, ezt a szilaj, hosszú szakállú, ráncos férfit. 

 Kezded úgy hinni, hogy olyan az egész szitu, mintha egy k*bszott romantikus/scifi/fantasy/groteszk/ifjúsági regény szereplője lennél. ( a helyes válasz aláhúzandó.

A lényeg, hogy én a kerítőnő szerepkörben maradjak.
 
9. Vedd elő újra a könyvet. Dobj a dobókockával és szorozd meg annyival, ahány percet most az óra mutat. A szereplő, aki az adott könyvoldalon található a segítségedre siet. Mit tesztek?
( Ha az adott oldalon nincs más szereplő, sajnos nem segít senki. )

2 X 33 = 66


KAMANTEEE! ( Ő az én szolgám!) És pont itt írja a könyv, hogy ő még a kígyótól sem fél! Bejön a terembe, és az alábbiakat látja. Moszamba egy szál semmiben harci táncot jár a sámán körül, aki meg kígyós botjával kopogtatva fura hangokat ad ki, miközben csukott szemhéjára tetovált szemével mintha épp kacsintana. Én az asztal tetején. Egyik kezemben egy kitárt esernyő, a másikban a vizes kancsó. Kamante kiabálni kezd, nem értem, mit mond, de elég csúnya lehet, mert Moszamba és a sámán is összerezzen. Én még nem tudom, hogy reagáljak. Mindannyian megdermedünk, mintha csak egy fotográfia szereplői lennénk. 

10. Happy ending lesz vagy talán boldog vég? Ne bízd a véletlenre! Utoljára dobj a dobókockával, amennyiben páros számot kapsz örülhetsz, amennyiben páratlant, ez egy csodálatos utazás vége lesz . Tiszta izgi, mi történt végül?Páros szám lett, hat. 

Miközben állunk és levegőt is alig merünk venni, - Kamante egyébként nem értem, miért ilyen ideges- egyszer csak megszólal a kakukkos órám. A kis kakukk vidáman fütyül a falon, pontosan négyet, mire összecsuklik a sámán. Moszamba kiugrok az ablakon- földszintes az irodám- , mert ihletett kapott egy új költeményre. Kamante örül, mert nem kellett levennie a fehér ingét a nagy veszekedésben, így még mindig olyan, mint a fehér gazdák. Én pedig lerogyok a székemre, és azt fontolgatom, hogy megiszok egy csésze teát. Később Kamante elmondja, hogy a sámán nem szuahéliül beszélt, szóval félreértettem az egész konfliktust, nem akar mást, csak hogy leírjak egy levelet. Addig gépelek neki, míg csak a Hold birtokba nem veszi a csillagos eget. Hazafelé látom, ahogy a gazella csorda összebújva durmol.Igazán jó nekik.
 
10+1
Elő a farbával, kérlek fotózd le a könyvet, amivel játszottál!Ki lehet ám próbálni a játékot!

Akik még játszottak:

 Dóri, 
Ana
PuPilla 

Aki szeretné, csatlakozzon, szabad a pálya :).


 


SHARE:

6 megjegyzés

 1. Igazán Zenkás lett az egész :)) Van benne valami hóbortos szürreális buggyantság, imádtam minden jelenetét. Ezt ügyesen kikanyarítottad Zenka :)

  VálaszTörlés
 2. Tényleg, ezt még nyáron írtad meg, csak most kerítettük sorra. :D
  Nagyon jó ez az "írógépes" betűtípus ehhez a sztorihoz, passzol! :) Élveztem olvasni, a könyvre magára is kíváncsi lettem, és amit te kreáltál belőle az is nagyon hangulatos! :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is meghoztad a kedvem a könyvhöz, jó játék volt! :)

  VálaszTörlés
 4. Ah, a könyvet kitaláltam, bár már szinte semmire sem emlékszem belőle. :D Szép volt a film is, de elég nagyok voltak a különbségek.

  VálaszTörlés
 5. Köszi, köszi. Kalandregénnyel akartam játszani, de egyik sem volt a kezem ügyében.

  Bea, képzeld én a filmet sosem néztem végig :), de a könyv hangulatát nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A könyv hangulata teljesen más, valóban, de sajnos, csak benyomásaim maradtak meg belőle.

   Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig