2018. november 2., péntek

A listák azért vannak...


photo credit: mushab00m Sketchbook Pages via photopin (license)

Na jó, eljött a november hónap, és eszembe jutott, hogy készítettem egy listát októberben, holmi őszi tervekről, amiről jöhetne egy kis összegzés, mire jutottam.

Nézzük a listát.

 1.) Október lesz a hónapja, amikor MAJDNEM minden nap tornázni fogok. FALSE!
Október hónapban egyetlen egy nap tornáztam. 

Annyira le vagyok robbanva, hogy izomlázam a van a tegnapi gyertyázás miatt, mert fel kellett másznom két lapos dombra. Viszont kétszer lerobbant alattam a busz - egyszer az életemért imádkoztam a mentesítő járaton -, így két alkalmat még hozzá csaphatok, amiért hazáig gyalogoltam.
A lista ezen pontját ugyanakkor nem adom fel. A csigolyáim eksztatikus kattogással rajongással díjazzák már azt is, ha lefekszem a padlóra, és nyújtózkodom egyet. 

2.) Októberben elmegyek a fogdokimhoz. TRUE!
Nem hogy egyszer, de kétszer is voltam a fogdokinál október hónapban.
Valószínűleg ebben a hónapban is tiszteletem teszem... :S

3.)  Kezdek valamit a hajzatommal. TRUE!
 Akit érdekel, annak mondjuk két napig lecserélem a profilképem. :P Hogy hol? Csak nyomozza ki, Mr. Holmes.

4.) Kitakarítom az egész lakást.FALSE!
De kitakarítottam két szobát!
( Nagy takarításra gondolok, tudjátok, amikor mindent kiviszek és lesuvickolok, csillog-villog utána minden. ) Természetesen erről a tervről sem teszek le.

5.) Elmegyek szarvasbőgést hallgatni, gyűjtök pár színes falevelet, és megdobálom a szerelmespárokat gesztenyével. SO-SO!

A helyzet az, hogy a lista megírásának másnapján közölte egy vadász ismerősöm, hogy lekéstem idén a szarvasbőgést. Ellenben egyik reggel, amikor dolgozni mentem, szedtem pár gesztenyét a parkban, viszont sajnálatos módon nem járt arra egy szerelmespár sem. A narancssárga napfényből viszont raktároztam bőven is... Vannak NOVEMBERI terveim is! :))

1.) Kitakarítom majdnem az egész lakást, és megpróbálok a múlt havinál többet tornázni. 
Lám, a jó listakészítés alapja a pontos fogalmazás!

2.) Téli hangulatú könyveket olvasok, és melléjük iszok forrócsokit is!
Már készítettem is egy polcot a várólistámról, ( bár az egész télre szól, és nyilván még gyarapodni fog), plusz elkezdtem böngészni a forró csoki recepteket is.

3.) Ha estéim engedik, buta karácsonyi/téli filmeket nézek, szigorúan angol nyelven. 
Hogy legyen valami haszna is.

4.) Jelentkeztem a NanoWrimo-ra...
Úristen, Úristen! Mi lesz most velem! Fogalmam sincs, annyi célkitűzésem van, hogy többet írjak, mint két éve. ( Azért nem tavaly, mert akkor egy sort sem írtam. )

Nektek vannak terveitek november hónapra? És egyébként: nálatok a november még őszi hónap, vagy már a télre hangolódtok vele? Bevallom, számomra az utóbbi.


SHARE:

14 megjegyzés

 1. A szerelmespárok megdobálásáról eszembe jutott egy sztori. Jó régen volt, a nagyobbik fiam úgy 3 éves lehetett, mikor Füreden sétáltunk a Tagore sétányon. Egy kis mellékösvényen egy padon ücsörgött egy szerelmespár. Én észre se vettem őket, míg a fiam fel nem kiáltott: Anyu! A bácsi szopizik a néni cicijével! :DDDDD (Így.) Nem felejtem el soha, az biztos.

  A november nálam is inkább már a télre hangolódás lenne, ha nem lenne most is 20 fok...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úristen :D, megérdemeltek volna pár gesztenyét!

   Törlés
  2. Én ennél sokkal gyávább vagyok, elfutottunk. :D

   Törlés
  3. Nos mondjuk én is ledöbbentem volna :), meg hát más eset, hogy a kisfiad is ott volt!

   Törlés
  4. Neki akkor még csak a szoptatás jutott eszébe erről a tevékenységről. :D Valószínűleg elcsodálkozott, hogy felnőtt férfi és még szopik. :D

   Törlés
  5. Jajj, Istenem :)))! Hát igen...

   Törlés
 2. Imádom a listákat :D
  Tetszettek az októberi terveid, nekem is hasonló pontjaim vannak - torna, ősz, meg fodrász :) A november olyan hibrid, pont tegnap gondoltam rá, hogy úristen mindjárt itt az advent, karácsony és vége az évnek. Nekem a november mindig olyan kis mostoha hónap - nem igazán szép őszi, nem igazán téli, csak egy átmenet, de idén igyekszem ebből is kihozni a maximumot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A november nekem már a tél :), és ilyenkor már kicsit karácsonyi hangulatban vagyok, nem olyan durván, de már készülődöm. Ilyen szempontból én például jobban a szeretem, mint a decembert, mert ott már orrba-szájba mindenütt csak a karácsonyt látom, ilyenkor meg egy héten mondjuk egyszer eszembe jut, hogy meg kellene nézni, ezt azt, pl. hogy a kedvenc lakberendezőm hogy díszítette fel a fáját, stb, és ez így elég. Megy az élet a maga módján. Meg én szeretem azt is, ahogy az idő hidegre vált. Mondjuk én az esőt is szeretem :P

   Törlés
 3. És akkor már le is tettél a szerelmes párok megdobálásáról? :D/ :(

  A buta karácsonyi/ téli filmek nézése nekem is rajta lesz a listámon :) Már vannak rá ötleteid, hogy miket fogsz megnézni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát... Elraktam pár gesztenyét a táskámba, van még mellette pár dió is, hátha szükség lesz rá. ;)

   Képzeld én ezeket a filmeket így ad hoc jellegűen nézem, nem töltöm le, megnézem, hogy a videó megosztó portálokon épp milyen filmek vannak feltéve jó minőségben, aztán megnézem szimpi-e a főszereplő, és utána mehet a móka :D. Az az izgi az ilyen típusú filmnézésben, hogy a szerzői jogok miatt sokszor letörlik a filmeket pl. a youtube-ról, szóval ha látsz egy HD minőségű filmet, rögtön azonnal nézni kell :D.
   ( Régen, amikor csak ilyen 10-15 perces szeletekben lehetett youtube-on filmet nézni, volt úgy, hogy amint megnéztem egy részt, rögtön törölték, rendesen iparkodni kellett, hogy végig tudjam nézni.)

   Nekem így a mindig megnézős téli film az Aludj csak én álmodom. Ezt tényleg kívülről fújom. Tényleg. Meg ilyenkor tájt jó újra nézni a HP. filmeket is. Hát karácsonyi romkom-ból meg ugye ezer van, csak sok annyira agyzsibbasztó, de néha az is kell. Tagnap amúgy megnéztem ezt:
   https://www.youtube.com/watch?v=QDSNbdelCYU&t=433s, de sokkal jobb minőségben. Esküszöm nem találom a videót :D !

   Ha találok valami jót, írok róla. Esetleg írhatnék egy posztot is " Buta karácsonyi filmek" címmel :D, ajj, de tényleg lehet, hogy másokat is érdekelne...

   Törlés
  2. Szerintem írj ilyen posztot! :)

   Netflixen már aug. vége óta vannak karácsonyi filmek. :D :O Az A Christmas Prince egész jó volt, meg a Christmas Inheritance, de persze, nagyjából mind egy sémára megy, kisebb-nagyobb változtatásokkal.

   Ez a youtube-os videó tükörben van! A betűk, a feliratok, minden. Vagy ez szándékos? :O Nem hiszem.

   Törlés
  3. mehehe :DDD, nekem nem volt tükörben!

   Ahh, a Christmas prince-t ismerem, tavaly én is láttam :D, viszont a Princess for chrismtas-t is szeretem, az olyan kis ari a gyerekekkel, meg minden :D Össze kell szednem pár filmet, aztán írok!

   Törlés
  4. Nem is gondoltam, hogy ilyen plusz izgalmakat is bele lehet csempészni a buta karácsonyi filmek nézésébe :D én általában Netflixen nézek bármit - vagy letöltöm. (Neeeem) (de)
   Igen, nekem is van pár állandó filmem ilyenkor, de közben keresem az újakat is azért.
   Szóval plusz egy szavazat a karácsonyi filmek poszthoz!

   Törlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig