2018. október 15., hétfő

Ki lennék ha...

 Nagyon rég témáztam már, de a mostani forduló, különösen közel áll a szívemhez. Ahogy Anne Shirley mondaná, az egyik legfontosabb dolog, hogy képzelőerőnk legyen. :) Sokan úgy hiszik, csak mert felnőttek, és bedarálta őket a való világ, már nincs fantáziájuk. Sokan úgy hiszik, hogy a képzelőerő, a fantázia csak a gyerekeknek szükséglet. Pedig nincs így! Néha igenis kell, hogy félretegyük a könyvet, kulcsra zárjuk a szürke hétköznapokat, és elengedjük magunkat. Egy bögre forró tea mellett hagyjuk magunkat szabadon szárnyalni. Ó igen, mert képzeletben szárnyalni is szabad. Sőt egyszerű!

Úgyhogy arra gondoltam, ne csak olvassunk, játsszunk is kicsit!

Az alábbi kérdéssort mindenkinek nagy szeretettel ajánlom. Szárnyakat felcsatolni! Gyertek játszani! Éljünk egy képzeletbeli világban is kicsit.

"Ki lennék ha…
Az alábbiakban közismert irodalmi műfajokat sorolunk fel, a feladat csak annyi, hogy helyezd el magad a környezetben, és írj picit a történetedről. Nem kell konkrét, könyvben szereplő karaktert írni!"

1. Ki lennél, ha egy mesében szerepelnél? Boszi, ent, hercegnő vagy herceg? Bármilyen szereplőt írhatsz! Mi történne veled?


A hírhedt csempész, divatdiktátor és egyben az ország leghíresebb léghajós kapitánya, Zenka, köztörvényes bűncselekményt követett el. Belekontárkodott a tegnapi légi parádéba, és híresen könnyen manőverezhető Endevoaur nevű léghajójával elrabolta Nyakigláb herceget, aki tekintve, hogy minden udvari pomádét végtelenül un, örömmel ugrott a fedélzetre. Az udvari jogászok még vitáznak arról, hogy valóban emberrablás történt-e, netán terrortámadás, bár ez utóbbit a királyi kancellária hevesen cáfolta.
Mint ismeretes Zenka legutóbbi azzal került be a napi hírekbe, hogy fittyet hányva az illemszabályokra, - és itt minden olvasó kapaszkodjon meg-, szamárfület hajtott a királytól kapott dísz oklevelére. - " Hogy soha ne felejtsem el!- kacsintott arany veretes, vörös posztóból készült díszegyenruhájában, amely azonnal a szezon legkelendőbb darabja lett.
Pletykák szerint Nyakigláb Herceggel az Óperencián Túlra tartanak, de ehhez még lesz pár szava a Királyi Légierőnek is... Tűkön ülve várjuk a híreket....


2. Ki lennél egy fantasy regényben? Milyen szereplő lennél, milyen regényben?

 Fentiekből látszik, mi a kedvenc zsánerem :D. Na de a kérdésre válaszolva... Egy olyan történetben szerepelnék, ahol lovagok vannak, meg sárkányok, meg intrika... Szóval ilyen high fantasy féle sztoriban. De nem a Trónok harcában!!! Valamilyen mágiát tanuló hős lennék, aki a sztori végére eléri képessége csúcsát, és a közreműködésével megmentik a világot :D, valami ilyen kis egyszerű szerepben teljesen el tudom képzelni magam...

Illetve a léghajó miatt egy steampunk történtben is prímán érezném magam.


 

3. Sci-fi. Robot lennél, űrhajós, vagy egy szereplő a gépteremben? Bármi lehetsz, kezdj el játszani!

Ó, én valamilyen űrhajós, bolygó felfedezős scifiben lennék a szemüveges nerd zseni, aki fontos tagja a csapatnak, de nincs jelen a lézer harcokban, meg amikor jönnek a bolygó helyi lakosai.Tudjátok, az lennék, aki minden jelenetben meredten bámulná a monitor egy villogó pontját, aztán néha szigorú hanglejtéssel tájékoztatnám a kapitányt, hogy mi változott a radaron. Közben körülöttem űrhajók robbannának, lázadás történne, és felütné a fejét egy megmagyarázhatatlan járvány, de én csak a saját kis feladatommal törődnék. Engem aztán más nem érdekelne.

4. Ki lennél egy Jane Austen regényben? Szomorú hősnő, egy sznob vipera, lovászfiú, esetleg egy tiszt?

Valószínűleg könyvtáros kisasszony- ja akkor még nem voltak ilyenek-. Akkor egy arisztokrata hölgy, aki hatalmas vagyont örökölt, és ahelyett hogy férjhez ment volna, a saját lábán próbál megállni. Ámde ahogy az lenni szokott a társaságban, muszáj lenne férjet választani. Azt hiszem egy okos férjet választanék, mondjuk ezekben a regényekben sok okos férfival nem találkoztam. Hát, akkor legalább legyen gazdag, mondjuk legyen az övé fél Deryshire. Tisztek és lelkészek kíméljenek!

5. Ki lennél egy krimiben? Rafinált bűnöző vagy maga Sherlock Holmes? Milyen esetet derítenél fel?

Nyomozó ♥! Über király - férfi- nyomozó, okos és nyomi, a maga módján irtó szexi, aki utálja Sherlock Holmest. Én bizony nem kapnék el minden tettest, de nagyon igyekeznék...


6.Ki lennél egy kortárs történetben? Miről szólna a regény?

Hát vagy valamilyen politikai krimi lenne, vagy egy chik lit regény. Igazából tök jó lenne chik lit regény szereplője lenni, mert ott mindig van egy jó pasi, sokat lehet röhögni, és a sztori végére várható részemről is egy kis karakter fejlődés :D...

7. Miről készítenél dokumentumfilmet/dokuregényt?

Azt hiszem a női emancipációról... Hogy manapság hogy éljük / nem éljük azt meg. A BBC-n egyébként isteni doku filmek vannak a régi/ modern nők helyzetéről. Imádom őket. 


8.Ki lennél egy horrortörténetben/thrillerben?

Egy no name mellékszereplő, aki az intróban átsétál az utcán.  " Az emberek nem tudták, mi történhetett. " Na én egy lennék az "emberek" között.


9. Jöjjön most a történelem. Melyik történelmi korban lennél szereplő, és ki lennél ott?

Tudom, ez ilyen csajos dolog, de én a 18. században lennék leginkább szereplő, szép ruhákkal, és lovaglókabátos gavallérokkal, bálokkal, ilyesmi. 


10.Mutass egy képet magadról (illusztráció, rajz is lehet, nem kell fénykép), ami leginkább kifejezne téged, mint szereplőt az egyik általad kiválasztott sztoriban…

Artist: Feisty


10 + 1
Az általad MOST olvasott regényben melyik szereplővel tudsz azonosulni, miközben olvasod ki vagy? ( Vagy egyáltalán bele szoktad élni magad egy-egy karakter szerepébe, vagy csak külső nézőpontból figyeled a történéseket? )


Ha olvasok, mindig a karekterrel együtt létezem, de sosem magam képzelem a történetbe. Mindig kitalálok egy szereplőt, aki nagyon gyakran másképp néz ki, mint a regényben, és az ő arcával látom a történteket. De nem tudom külső nézőpontból szemlélve olvasni a történetet.

A mostani könyvélményeim a boltkóros sorozathoz tapadnak. Hát egyrészről bosszant és idegesít Becky folytonos vásárlása, de az utóbbi időben én is elég sokat vásároltam, szóval inkább nem nyilatkoznék... Persze - ahogy fent is írtam a chik lit résznél-  várom a karakter fejlődést... Mindenféle módon. :)

Köszönet, hogy itt voltatok, tudjátok lehet csatlakozni: gondolatban, posztban, kommentben! 

Akik még a témában írtak:

PuPilla
Nima
Ana
Abstractelf
Sister

Utóvéd:

Bea

Gyertek, gyertek! Én nagyon kíváncsi vagyok Rátok is! ( Hátha találkozunk egy történetben! )
SHARE:

8 megjegyzés

 1. a felvezetés nagyon ott van.:D

  milyen igaz, egy Austen könyvben muszáj lenne férjhez menni, pedig hírük sincs az okos pasiknka. látod, ezért is leszek én inkébb ló.
  nagyon csajosra vennéd az összes figurát. meg is lepődtem a monitorbámuló kockán.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. na de hát pl. férfi nyomozó szeretnék lenni! :D

   Törlés
 2. A felvezetés tényleg király volt. :)

  Nem igaz, Mr. Knightley okos. :D Kicsit már túl okos, de én sokkal jobban szeretem, mint Mr. Darcyt.

  Beckyvel az a baj, hogy fejlődik ő, de a köv. kötetben kezdi elölről, paff. :/

  VálaszTörlés
 3. Ez a nyakigláb herceges elrablós ez nagyon kiri. Meg kellene írnod
  mert engem érdekel most már mi fog történni.

  A scifiben te csak néznéd a monitort és ennéd a sonká szendvicsed
  miközben körülötted összeomlik a galaxis. :D

  Sejtettem hogy a Jane Austinos hősnőd nem akar kifogni magának egy Mr Collinst :D
  Darcy azért okos volt és művelt nahát Zenkaaaa. És az Emmában Mr. Knightley is.
  Azt hiszem a te hősnődnek is pont elkelne egy Mr. Knightley :)

  A chick lit nekem is eszembe jutott. Ott mindig lehet a kanapén mérhetetlen
  mennyiségű fagyit betömni és jön egy izmos magas helyes pasi aki látja
  az értékeidet és végül melletted köt ki a disney figurás pizsamád
  ellenére és nem a szupermodell mellett aki victorias secret fehérneműben alszik.

  Ajánlj már egy ilyen dokufilmet nekem is ^^

  A boltkórost én évekke ezelőtt olvastam de nem végig csak az esküvőig talán. MArha toleráns ez a pasi benne az biztos :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen fura, szinte mindenki olvasta a boltkórost, én meg csak most kezdtem el :D!

   Mr. Kinhtley, tényleg igazatok van!:)

   Végre valaki, aki megérti, mi a jó a chik litekben. :D Úgy örülök neked!

   Keresek majd jó doku filmeket, és ha megtalálom őket - mert nem jegyeztem meg őket - csinálok belőle posztot! :)

   Törlés
 4. Végre eljutottam a te posztodhoz is.... :) Bocsi a késlekedésért! :D Pedig nagyon kíváncsi voltam már rá.
  Csatlakozom, nekem is nagyon tetszik a felütés. ;)
  Nagyon zenkáslett mindegyik sztori, el tudnálak képzelni ezekben a szerepekben! Hirtelen nem is tudom melyik a legjobb, a hercegnős, Nyakigláb Herceggel, vagy ez a jó kis nerd karakter! :D

  A boltkórost én nem bírtam. Még gimiben kezdtem el egyszer, de utálkozva tettem le - a vásárlásmániája egyszerűen kivitte nálam a biztosítékot.

  VálaszTörlés
 5. Fantasztikus - nem találok ennél jobb kifejezést. Teljesen magával ragadott a Zenkás lendület, ahogy a válaszaidat olvastam. :)
  Halkan megsúgom, még nem olvastam a boltkórost. :)

  VálaszTörlés

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig